nieuws

Vier poppodia gaan samenwerken in Poppunt Overijssel

Optreden van BLØF in Hedon Zwolle
Optreden van BLØF in Hedon Zwolle
Een gezond popklimaat in de provincie Overijssel vol kansen, vernieuwingen en mogelijkheden voor muzikanten en festivals om te excelleren. Dat is de doelstelling van Poppunt Overijssel, waarin de poppodia Hedon, Metropool, Burgerweeshuis en Atak gaan samenwerken en het nieuwe bestuur gaan vormen.
Poppunt Overijssel is in 2013 opgericht als organisatie die zich in de provincie breed inzet voor popmuziek, talentontwikkeling en zichtbaarheid van muzikanten, festivals en podia. Dat de vier Overijsselse popzalen hier actiever in gaan participeren zorgt voor meer slagkracht en synergie, mede doordat de diverse projecten binnen Overijssel elkaar kunnen versterken.
Vertegenwoordiger van het huidige bestuur, Maurice Endeman, blijft in de nieuwe structuur aan als aanspreekpunt en coördinator van de stichting en adviseur popmuziek. De officiële overdracht van het bestuur zal plaatsvinden tijdens De IJssel Stroomt Over, één van de initiatieven van Poppunt Overijssel. Het talentenfestival vindt dit jaar plaats op zondag 18 december in poppodium Metropool in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.