nieuws

Mogelijk jeugd-tbs voor overvaller cafetaria en tankstation Enschede

Enschedeër voor de rechter voor twee overvallen
Enschedeër voor de rechter voor twee overvallen
Een 21-jarige verdachte van twee overvallen in Enschede dreigt daarvoor jeugd-tbs te krijgen. Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens een pro forma-zitting tegen de man voor de rechtbank in Almelo.
De 21-jarige zou in juli een cafetaria aan de Poolmansweg beroofd hebben, door de eigenaar met een vuurwapen te bedreigen. In augustus zou de Enschedeër een tankstation aan de Boulevard hebben beroofd. Een medewerker werd bedreigd met een pistool en moest geld afstaan.
Na de overval plaatste de eigenaar van het tankstation beelden van de beveiligingscamera op Facebook. Het tankstation, aan de rand van het Enschedese centrum, is vaker het doelwit van overvallers.

Bekende van reclassering

Volgens een medewerker van de reclassering is de man al langer bekend bij de organisatie, maar schrok men toen bekend werd dat hij verdacht wordt van twee overvallen.
Gedragsdeskundigen die de Enschedeër hebben onderzocht vinden hem nog lang niet volwassen. Zij adviseren daarom een voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting (jeugd-tbs) met een gedwongen behandeling.
De volgende zitting is eind februari.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.