nieuws

We zijn begonnen! Samen in actie voor de Overijsselse voedselbanken

Kick off Samen voor de Voedselbank 2016
Kick off Samen voor de Voedselbank 2016
Vrijdagmorgen 9 december om 10.15 uur klonk het officiële startschot van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van RTV Oost. Op dat moment schoten voormalig voetballer Ramon Zomer en zanger/presentator Edwin van Hoevelaak met hun winkelwagens in volle vaart door de Coöp-supermarkt van Marloes en Leon Haanstra in Nijverdal. Doel: in 1 minuut zoveel mogelijk boodschappen voor de Voedselbank inslaan.
De mannen hadden van te voren het terrein verkend en wisten de duurste producten snel te vinden. Met behulp van presentator Esther Rikken werd er in hoog tempo ingeladen en parkeerden ze na één minuut buiten adem hun karretje bij de kassa. Hier werd een totale waarde van € 625 aangeslagen. Ramon Zomer en Edwin van Hoevelaak vulden het bedrag aan tot maar liefst € 750. Voor dat bedrag worden 75 voedselpakketten van € 10 gekocht voor de voedselbanken.

Samen voor de Voedselbank

Van 9 t/m 17 december gaat RTV Oost zoveel mogelijk voedsel inzamelen voor de Overijsselse Voedselbanken. Dat kunnen we niet alleen, we hebben hulp nodig! Je steentje bijdragen is eenvoudig en hoeft niet veel tijd te kosten. Op onze website zie je welke producten we inzamelen. Maar liefst 115 supermarkten in de provincie zijn inzamellocatie. Neem iets extra’s mee voor de Voedselbank bij je boodschappen. Je vindt de inzamelpunten op rtvoost.nl/voedselbank. Geen inzamelpunt in de buurt? Geen probleem, doneer dan online een voedselpakket op rtvoost.nl/voedselbank.
Samen gaan we de duizenden gezinnen die afhankelijk zijn van de hulp van de Voedselbanken helpen!
De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ loopt tot en met 17 december. Alle informatie vind je op www.rtvoost.nl/voedselbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.