nieuws

Memorialtocht in Wierden voor overleden mountainbikester Annefleur Kalvenhaar

Twee jaar geleden kwam de 20-jarige Wierdense mountainbikester Annefleur Kalvenhaar om het leven tijdens een wedstrijd in het Franse Méribel. Vanmiddag werd de aan haar gewijde mountainbiketocht door het Lageveld verreden.
"De Annefleur Kalvenhaar Track is klaar en dat leek ons een mooie gelegenheid om nog een keer stil te staan bij haar. Het is een eer om daar nu mee bezig te zijn", vindt Henk Robben, burgemeester van Wierden, die zelf ook meefietste.
"De pijn blijft natuurlijk, maar we vinden het echt fantastisch dat deze route hier ligt en dat het ook nog vernoemd is naar Annefleur", zegt vader Leidus Kalvenhaar. "Ik fiets hier zelf ook vaak en het is ook gewoon echt een mooie route om te fietsen."

Van tijdelijk paneel naar track

Ter nagedachtenis aan Annefleur werd er twee jaar geleden een tijdelijk paneel geplaatst op het Lageveld. Vanmiddag volgde een definitief paneel. Daarop staat haar foto en haar levensverhaal. Dit paneel valt samen met een route die naar haar vernoemd is: de Annefleur Kalvenhaar Track.

Positief blijven

Gerdi en Leidus Kalvenhaar, Annefleur's ouders, vinden het een moeilijke bijeenkomst. "Maar Gerdi en ik hebben van tevoren tegen elkaar gezegd: Fleur geeft ons kracht en daar houden we aan vast", zegt Leidus.

Talent

Annefleur Kalvenhaar was een groot wielrentalent. Ze was onder meer Nederlands kampioen mountainbiken bij de junioren en Europees kampioen veldrijden voor rijdsters onder de 23.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.