nieuws

Bram Tankink verlengt contract bij Team LottoNL-Jumbo

Bram Tankink
Bram Tankink
Bram Tankink fietst ook komend seizoen voor Team LottoNL-Jumbo. De 38-jarige wielrenner uit Haaksbergen verlengde vrijdag zijn contract met een jaar. "Ik voel me goed, ik ben gemotiveerd en ik ben erg blij met deze ploeg, dus waarom zou ik nu al stoppen?", aldus Tankink, die begint aan zijn tiende seizoen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg.
Afgelopen seizoen reed Tankink in de Giro d’Italia in dienst van kopman Steven Kruijswijk, die lang op weg leek naar de eindzege. "De Giro was een unieke ervaring en dat is iets waar ik graag nog een keer mijn steentje aan bij wil dragen'', zegt Tankink, die na komend seizoen bepaalt of hij nog langer door wil gaan met fietsen. "Ik kan mijn ervaring gebruiken om nieuwe profs een spiegel voor te houden. Prof worden is een mooi resultaat van hard werken en talent maar het is nog belangrijker om te beseffen dat wielrennen een vak is, een manier van leven."
Technisch directeur Nico Verhoeven is tevreden dat Tankink blijft behouden. "Bram is een meerwaarde voor de ploeg, zowel als helper maar ook zeker als wegkapitein", zegt hij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.