nieuws

Na veel gesteggel tóch een grote kerstboom in centrum van Enter

Hij is er na veel gesteggel tóch gekomen: de grote kerstboom op het Dorpsplein in Enter. Dankzij een Facebookactie besloot André Tijhof, die elk jaar voor de boom zorgt, alsnog overstag te gaan.
"De kosten van de boom, transport en kraanwerk wordt door de winkeliers betaald, maar het Dorpsplein wordt steeds meer een zooitje", vertelt Tijhof aan EntersNieuws.nl. Hij doelt op het verlenen van vergunningen aan kooplui buiten Enter door de gemeente Wierden.
Dat is Tijhof een doorn in het oog. "Niet lokale, maar ambulante handel neemt het plein over en gaat mooi weer spelen op een A-locatie, zonder ook maar ergens voor ons dorp aan mee te betalen."

Facebookactie

Tijhof had er genoeg van en wilde de kerstboom op het Dorpsplein daarom niet meer plaatsen. Totdat de Facebookpagina 'Enters Voordeel' een like-actie begon. Bij meer dan 500 likes zou de boom, in overleg met Tijhof, alsnog geplaatst worden.
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want de post werd in korte tijd 960 keer geliket en 268 keer gedeeld. Tijhof was blij verrast: "Hieruit blijkt de waardering van de Enternaren voor de grote boom." Hij besloot overstag te gaan en sinds gisteren staat er dus toch een grote kerstboom in het centrum van Enter.

Gesprek met gemeente

Ook de de Enterse Ondernemers Vereniging (E.O.V.) is blij met de enthousiaste reacties. De vereniging geeft aan nogmaals met de gemeente in gesprek te gaan over het beleid omtrent de handel op het Dorpsplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.