nieuws

Zwolle krijgt groen licht voor extra fietsenstalling bij het station

Extra fietsenstalling op station Zwolle
Extra fietsenstalling op station Zwolle
Zwolle krijgt een extra fietsenstalling bij het station. Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu vanmorgen bekendemaakt. Zwolle is één van de acht stations waar volgens de staatssecretaris een groot tekort is aan fietsparkeerplekken.
Naast Zwolle worden er ook extra fietsenstallingen gebouwd bij de stations van Amsterdam (Centraal en Amstel), Ede-Wageningen, Eindhoven, Gouda, Tilburg en Zaandam. Eerder werd al bekend dat er ook extra stallingen worden gebouwd op de stations in Groningen, Delft en Den Haag.
Het is de bedoeling dat fietsparkeerproblemen voor 2020 worden aangepakt.

Extra geld

De staatssecretaris heeft eind oktober bekendgemaakt dat zij voor de aanleg van stallingen 40 miljoen euro extra vrijmaakt om de meest urgente fietsparkeerproblemen bij stations aan te pakken. Het geld komt bovenop de 221 miljoen euro uit het programma Actieplan Fietsparkeren (2011), waarmee in Nederland al honderdduizend fietsparkeerplekken zijn gerealiseerd en er nog 43.500 bij komen.
De gemeenten en provincies betalen de helft mee aan de nieuwe fietsenstalling, waardoor er in totaal 80 miljoen euro extra is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.