nieuws

Chaletmoord: Janet S. in hoger beroep; "We gaan er gehakt van maken"

Janet S. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van twintig jaar in de zogenoemde chaletmoordzaak. Dat heeft de advocaat van de vrouw uit Kampen vandaag laten weten. "We gaan er gehakt van maken", zegt haar advocaat Peer Szymkowiak.
Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging. Omdat Janet S. weigerde onderzocht te worden, werd er geen tbs opgelegd.

Gevangenis in Vught

Janet S. en haar advocaat waren zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Ze volgden de uitspraak live via Twitter vanuit de gevangenis in Vught, die ze later deze week verruilt voor een andere gevangenis. "We hebben er smakelijk om gelachen dat de rechtbank het verhaal van medeverdachte Youri B. gelooft", laat de advocaat weten.
Janet S. zit sinds deze zomer als enige vrouw in de zwaarbewaakte gevangenis in Vught, omdat ze volgens justitie had geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis in Ter Peel. Ze ging met succes in hoger beroep tegen de overplaatsing, maar wilde de uitspraak afwachten in Vught vanwege de rust. Naar welke gevangenis ze gaat, is niet bekend.

Chaletmoord

Volgens de rechtbank in Zutphen bracht Janet S. zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort in 2014 op gewelddadige wijze om het leven. Daarna werd het huisje waarin dat gebeurde in brand gestoken.

Medeverdachte Youri B. werd veroordeeld tot twee jaar cel. Joyce N. kreeg anderhalf jaar cel en Danny S. heeft één jaar celstraf opgelegd gekregen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.