nieuws

Lelystad-Zwolle Airport: wethouder René de Heer uit Zwolle kan er wel om lachen

Hij moet lachen, de Zwolse wethouder René de Heer als hem de mogelijke nieuwe naam van Lelystad Airport wordt voorgelegd. De CDA-fracties in Zwolle en Kampen willen graag de toevoeging 'Zwolle' in die naam. Lelystad-Zwolle Airport dus. Gaat niet gebeuren zegt de directeur van de Lelystad Airport. De Zwolse wethouder heeft er zijn eigen theorie over.
"De uitbreiding van Lelystad, eigenlijk de zesde baan van Schiphol, ligt zo meteen op veertig kilometer van Zwolle en dus eigenlijk ook in onze regio", stelt de wethouder, die kansen ziet voor zijn gemeente. 
"Ik zie economische voordelen, extra bedrijvigheid. Er zullen nieuwe bedrijven naar Zwolle komen. De voordelen zijn evident. We hebben contact met Lelystad om te bekijken wat het potentieel is."

Overlast beperken

Nadelen kleven er natuurlijk ook aan die extra vluchten voor de inwoners van Zwolle. Zo zal sprake zijn van extra geluidsoverlast voor omwonenden. "We gaan proberen die overlast zo veel mogelijk te beperken", aldus De Heer. "De luchtvaart is zeer innovatief."
De directeur van Lelystad Airport liet zich eerder vandaag niet positief uit over het voorstel van de CDA-fracties in Zwolle en Kampen.  "Het staat iedereen vrij om het anders te noemen, ook Zwolle en Overijssel, maar wij doen hier niet aan mee", aldus directeur Erik Lagerweij van de luchthaven in De Stentor.
Je kan wel wat roepen, maar internationale luchthavencodes verander je niet zomaar", vervolgt Lagerweij in de krant.
Als René de Heer de potentiële nieuwe naam van Lelystad Airport wordt voorgelegd moet de wethouder lachen. Hij verwijst naar Port of Zwolle zoals de stad zich graag profileert. 
"Wat ik zie, is dat wanneer wij iets "Port of Zwolle" noemen het binnen anderhalf jaar een gevestigde naam is. Misschien is dat voor de naamgevers van de luchthaven voldoende reden om ook eens aan ons te denken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.