nieuws

Chinese handelsdelegatie kijkt in Overijssel naar milieutechnologie en waterzuivering

De Chinese handelsdelegatie die deze week Overijssel bezoekt is vooral geïnteresseerd in provinciale bedrijven die gespecialiseerd zijn in waterzuivering, pijpleidingen, baggerwerkzaamheden, energiebesparing en energieopslag.
De handelsdelegatie bracht vandaag een werkbezoek aan Zwolle en Giethoorn. Omdat er in China grote problemen zijn op het gebied van milieu, liggen er vooral kansen voor buitenlandse bedrijven met veel kennis en ervaring op het gebied van milieutechnologie, waterzuivering en energiebesparing. Volgens gedeputeerde Eddy van Hijum loopt een aantal Overijsselse bedrijven hierin voorop.

Tegenbezoek van Chinezen aan Overijssel

Een aantal weken geleden vertrok een Overijsselse handelsdelegatie naar China om de eerste contacten te leggen. Dat is goed bevallen, want het tegenbezoek van de Chinezen aan Overijssel liet niet lang op zich wachten.
"Het leggen van goede contacten met Chinezen is tijdrovend en een kwestie van geduld, maar investeren daarin kan op termijn wel een belangrijke impuls geven aan de Overijsselse economie", aldus gedeputeerde Eddy van Hijum, die de delegatie vandaag op het provinciehuis in Zwolle ontving.

'Groot en krachtig handelsland'

"Het is een groot en krachtig handelsland, we moeten niet schromen om over de grens te kijken. Een actieve houding en inzet zal op termijn ongetwijfeld beloond worden".
Morgen staat een aantal bedrijfsbezoeken op het programma. Verder gaat de Chinese delegatie ook op bezoek bij de Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en het Deltion College in Zwolle. Ook toeristische attracties in Overijssel, waaronder Giethoorn en Hanzestad Kampen, worden niet overgeslagen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.