nieuws

Mogelijke fraude Hengelose zorginstelling SWJV brengt cliënten in problemen

Cliënten van het Hengelose zorgbureau SWJV (Stichting Woonbegeleiding Jong Volwassenen) komen in problemen door de mogelijke fraude bij de zorginstelling. Het bedrijf wordt ervan verdacht PGB-gelden niet te hebben ingezet voor daadwerkelijke zorg.
Een cliënte uit Enschede wordt belaagd door onder meer zorgverzekeraar Menzis met aanmaningen en incassokosten. Ze kon de gemaakte zorgkosten administratief niet verantwoorden. In totaal gaat het om een bedrag van 35.000 euro. 

Hengelose vrouw trok als eerste aan de bel

De Enschedese liet de administratie doen door het zorgkantoor, maar die weigeren de door Menzis gevraagde gegevens te verstrekken. Inmiddels is er overleg tussen de zorgverzekeraar en de advocaat van de vrouw. 
Een jonge Hengelose vrouw heeft als eerste aan de bel getrokken over de mogelijke fraude bij zorgverzekeraar Menzis. Die tipte de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken. 

Kantoor kreeg 5 miljoen aan PGB-gelden

Uit het meest recente jaarverslag van het zorgkantoor blijkt dat SWJV over twee jaar tijd meer dan 5 miljoen euro aan PGB-gelden heeft ontvangen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.