nieuws

Strafzaak beroving café Almelo uitgesteld

Zaak rond poging tot beroving alweer uitgesteld
Zaak rond poging tot beroving alweer uitgesteld
De strafzaak rond een beroving bij een café aan de Grotestraat in Almelo is vandaag niet doorgegaan. Eén van de getuigen, de barman van het café, is nog niet gehoord.
De rechtbank is in juli begonnen met de behandeling van de strafzaak en besloot na een strafeis van 9 maanden dat de barman gehoord moest worden.

Ruzie rond gokkast

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 28-jarige Almeloër ervan dat hij in mei heeft geprobeerd een bezoeker van het café te beroven. Het slachtoffer had net 320 euro uit de gokkast gehaald. Volgens de officier van justitie had de verdachte eerder die avond juist fiks verloren op diezelfde gokkast. Het motief zou dan ook duidelijk zijn: de 28-jarige wilde gewoon zijn verloren geld terug.
De man uit Almelo heeft altijd ontkend. Zijn advocaat vroeg voor de vorige zitting al om de beelden van de beveiligingscamera van het café en het horen van onder andere de barman, maar dat ging mis.

Beelden bekeken

De rechtbank besloot nog geen uitspraak te doen, maar af te wachten tot de beelden er wel waren en de getuige was gehoord. De beelden zijn inmiddels bekeken, maar zouden niets laten zien van een beroving. De barman wordt nog eens opgeroepen om naar de rechtbank te komen voor een getuigenverhoor.
De verdachte is alweer enige tijd op vrije voeten. Hij meldt zich bij de reclassering, gaat in behandeling voor zijn drugsproblematiek en moet volgende week aan het werk met een taakstraf die hij nog moet uitvoeren. Wanneer de zaak verder gaat is onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.