nieuws

Annie en Mien vrezen de geraniums in zorginstelling Driezorg

Het zijn maar twee willekeurige bewoners van één van de elf zorginstellingen van Driezorg in Hattem en Zwolle. Maar Annie Beijer en Mien Kroes geven goed aan dat de bejaarden bezorgd zijn over de gevolgen van een aangekondigde bezuiniging.
Ouderenorganisatie Driezorg maakte gisteren bekend dat er vijf miljoen euro moet worden bezuinigd. Er verdwijnen twintig arbeidsplaatsen maar ook de dienstverlening wordt versoberd. Zo is er vanaf 1 april niet permanent noodhulp aanwezig. En dat baart de bejaarde bewoonsters zorgen.
Op de stoep van zorginstelling Arcadia aan de Hogenkampsweg zeggen Annie en Mien vanachter hun rollator dat ze bang zijn voor de gevolgen van de bezuiniging. "Er gaat zoveel weg. De nachtdienst, de balie, de huisman. En Miranda die met ons activiteiten doet gaat ook weg, dat nu moeten we ons zelf vermaken."
"Wat moeten we dan nu? We zijn hier gaan wonen vanwege de activiteiten maar zo dadelijk zitten we achter de geraniums. Het is verschrikkelijk."
De directie van Driezorg kon vandaag geen toelichting te geven op de noodzaak van de bezuinigingen. In een bewonersbijeenkomst is gisteren gezegd dat door de nieuwe Zorgverzekeringswet de kosten zijn gestegen en de inkomsten gedaald. De zorgen van de bewoners worden overgebracht aan het gemeentebestuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.