nieuws

Scheidsrechter Kuipers kreeg bevestiging van 'videoref': "Geen twijfel, terechte strafschop"

Scheidsrechter Björn Kuipers staat volledig achter zijn beslissing om FC Utrecht in de slotminuut van de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle een strafschop toe te kennen. Vanaf de strafschopstip maakten de bezoekers de winnende treffer: 1-2.
De arbiter uit Oldenzaal heeft het beslissende moment nog scherp op zijn netvlies: "Zivkovic gaat de zestienmeter binnen. Marcellis gaat met hem mee, steekt zijn been uit en Zivkovic gaat het knietje over. Dus dat is voor mij een strafschop."
Kuipers kreeg bij deze bekerwedstrijd ondersteuning van een videoscheidsrechter, die in een videowagen meekijkt en op basis van de tv-beelden de scheidsrechter kan adviseren. Kevin Blom was bij dit duel de 'videoref'. "Bij dit soort cruciale momenten wordt er bevestiging gezocht of ik de juiste beslissing heb genomen. We hebben even gewacht en ik kreeg de bevestiging vanuit de videowagen: terechte strafschop, correcte beslissing."

De KNVB heeft dit seizoen toestemming van de wereldvoetbalbond FIFA om te experimenteren met videoscheidsrechters in het bekertoernooi. Ook in enkele andere landen wordt deze pilot gehouden. Als de ervaringen positief zijn, kan de videoscheidsrechter in de toekomst mogelijk in alle competities worden toegestaan."
Overigens had Blom een rustige avond in de videowagen: "Afgezien van de penalty waren er verder geen cruciale momenten die herzien moesten worden of waarbij we hem nodig hadden", aldus Kuipers.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.