nieuws

Politie zoekt getuigen van schietpartij Hanenberglanden Enschede

Onderzoek naar schietincident in Enschede
Onderzoek naar schietincident in Enschede
De politie is nog op zoek naar getuigen van de schietpartij aan de Hanenberglanden in Enschede. Op donderdag 1 december is daar een huis beschoten. Meerdere kogels vliegen die nacht door de ruiten. De patronen liggen binnen in huis, onder meer in de woonkamer.
In het huis woont een moeder met haar drie kinderen. Zij liggen boven te slapen als tussen 3.15 uur en 3.45 uur hun huis onder vuur wordt genomen. Meerdere kogels gaan door de ramen van de benedenverdieping. 

Mogelijk verkeerde woning?

"Gelukkig lagen ze boven te slapen", zegt Nicôle van Voorst van de politie. Wie of wat er achter de schietpartij zit is voor de politie nog onduidelijk. "Bij ons is niet bekend dat leden van het gezin conflicten hebben. Misschien hadden de daders het wel gemunt op iemand anders." 
De politie heeft nog niemand voor de schietpartij kunnen aanhouden. "We zoeken nog getuigen die iets van de schietpartij hebben gezien of gehoord. Ook iedereen die ons meer kan vertellen over de aanleiding van dit schietincident roepen we op te bellen", vertelt Van Voorst.

Tips?

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Daar worden gegarandeerd geen namen en telefoonnummers genoteerd. Anoniem en digitaal tippen kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.