nieuws

Beelden van inbraak bij modezaak in Den Ham, voor bijna 10.000 euro aan merkkleding gestolen

Onder de Loep
Onder de Loep
Ze slopen de deur met een moker, stelen binnen voor bijna tienduizend euro aan merkkleding en gaan er dan snel in een auto vandoor. Op beelden van de inbraak bij Prima Fashion in Den Ham is goed te zien dat de daders meteen op hun doel afgaan.
Twee personen komen voor de broeken. Ze stelen er meer dan honderd van de merken G-Star en LTB. De derde dader richt zich op de winterjassen van het merk Beaumont. Hij sleept er tientallen mee naar buiten.

10.000 euro aan kleding

Alles bij elkaar steelt het drietal voor bijna 10.000 euro aan kleding. Dat gebeurt in nog geen twee minuten tijd. Een vierde persoon zit klaar in een auto die voor de winkel klaarstaat. Daar verdwijnt de kleding in. Ze rijden weg via de Dorpsstraat in de richting van Vroomshoop. 
"We hopen dat iemand die auto daar 's nachts heeft zien rijden", zegt politiewoordvoerder Nicôle van Voorst. "Ze reden om 3.15 uur in Den Ham weg. De inbraak is gepleegd in de nacht van zondag 4 op maandag 5 december. De nacht voor pakjesavond." 

Schoenen inbreker te zien

De inbrekers hebben zich goed vermomd. Toch is bij één van hen wel het schoeisel zichtbaar. Het zijn donkere schoenen met twee lichte strepen erop. De politie hoort ook graag tips over het merk en type auto waarmee ze zijn vertrokken. "Het lijkt een middelgroot model sedan", zegt Van Voorst. 
Of het om dezelfde dadergroep gaat die eerder dit soort snelkraken pleegde in bijvoorbeeld Borne en Zwolle is niet bekend. "De werkwijze is wel hetzelfde", zegt Van Voorst. "Ook daar werd met een moker de voordeur ingeslagen en in een mum van tijd veel kleding gestolen. We denken dat ze de winkel en de omgeving van te voren goed hebben verkend. Mocht iemand dat zijn opgevallen, tip ons dan ook." 

Tips?

Bel de politie op 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Daar worden geen namen en telefoonnummers genoteerd. Anoniem en digitaal tippen kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.