nieuws

Inbrekers bij Montessori College in Hengelo gefilmd

Onder de Loep
Onder de Loep
De drie mannen die op vrijdag 2 december hebben ingebroken bij het Montessori College in Hengelo, zijn gefilmd. De politie heeft beelden van de mannen vrijgegeven.
De mannen hangen kort na zeven uur 's avonds rond bij de school aan het Tichelpad. Ongeveer anderhalf uur later vertrekken ze met zes Acer laptops, dertien iPads en geld. De spullen nemen ze mee in laptoptassen. 

Schoonmaker moet blijven zitten

Een schoonmaker die nog in het schoolgebouw aan het werk is betrapt de inbrekers. "Hij moest in een ruimte blijven zitten tot de mannen weg waren", zegt Nicôle van Voorst van de politie. "Hij mocht ook geen alarm slaan van de mannen." 
De schoonmaker heeft de drie inbrekers wel goed kunnen zien en horen. "Helaas hadden de mannen zich behoorlijk vermomd, maar hij kon ons wel vertellen dat het om drie negroïde mannen ging. Ze droegen donkere kleding en sportschoenen. Eén van de mannen had Adidas schoenen aan met witte strepen." 

Buitenlandse taal

Tijdens de inbraak spreken de mannen onderling in een buitenlandse taal. Tegen de schoonmaker spreken ze Nederlands met een buitenlands accent. 
Op het tijdstip van de inbraak, tussen 19.00 uur en 20.30 uur, fietsen er veel mensen langs het schoolgebouw. Ook zijn nog meerdere mensen bij de vijver voor de school te zien, blijkt uit de camerabeelden. "We vragen hen om goed na te denken of ze toen iets hebben gezien", vertelt Van Voorst. "Ook als iemand weet waar de mannen met die laptops of iPads naartoe zijn gegaan, horen we dat graag."  

Tips?

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.