nieuws

Bijleveld ook komende jaren Commissaris van de Koning in Overijssel

Bijleveld beëdigd voor tweede termijn als CvdK
Bijleveld beëdigd voor tweede termijn als CvdK
Ank Bijleveld-Schouten is vandaag door minister Ronald Plasterk beëdigd voor haar tweede termijn als Commissaris van de Koning in Overijssel.
Bijleveld werd eind september door de Provinciale Staten voorgedragen voor een nieuwe termijn van zes jaar, maar dat moest nog wel officieel worden goedgekeurd.
De inwoonster van Goor trad in 2011 aan als Commissaris van de Koning. Daarvoor was ze lid van de Tweede Kamer voor het CDA en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Ze was onder meer verantwoordelijk voor het staatkundig opheffen van de Nederlandse Antillen en de vorming van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot bijzondere Nederlandse gemeenten.

Commissaris van de Koning

De commissaris van de Koning is het gezicht van de provinciale politiek. Ze is voorzitter van de Provinciale Staten en van het dagelijks bestuur van de provincie, het college van Gedeputeerde Staten.
Ook vertegenwoordigt ze het rijk binnen de provincie. Verder is er een belangrijke rol bij de benoeming van burgemeesters en is de commissaris van de Koning gastheer bij bezoeken van de koninklijke familie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.