nieuws

Eerste coöperatieve zonnedak levert stroom aan inwoners Deventer

Aanleg zonnedak
Aanleg zonnedak
De Deventer Energie Coöperatie heeft het eerste coöperatieve zonnedak op het dak van de sociale werkvoorziening Sallcon in Deventer in gebruik genomen. De eerste 21 afnemers krijgen stroom uit zonne-energie via het project De Zonneroos.
Het Deventer bedrijf Independent Solar Systems heeft 250 panelen geplaatst en aangesloten op het net. Dit is het begin van het eerste coöperatieve zonnedak in Deventer dat kan uitgroeien tot 1000 panelen.

Zonnepanelen op andermans dak

Deelnemers aan de De Zonneroos wekken hun eigen zonne-energie op op andermans dak. Zij hoeven 15 jaar lang geen energiebelasting te betalen over deze zonnestroom. De coöperatie verwacht binnen een half jaar alle 1000 panelen van dit project te hebben volgeboekt. Daarmee verwacht het project Zonneroos een opbrengst te kunnen leveren van circa 250.000 kWh per jaar en daarmee elk jaar ongeveer 125.000 kg CO2-emissie te besparen.
Deventer Energie wil meerdere Zonneroosprojecten realiseren. Alle inwoners en ondernemers in Deventer kunnen dankzij deze nieuwe vorm van lokale, duurzame energieproductie overstappen op zonne-energie, ook als zij geen panelen kunnen of willen plaatsen op het eigen dak.

Samenwerking met Sallcon

Deventer Energie voert het Zonneroosproject uit in samenwerking met Sallcon. Als bedrijf in Deventer wil Sallcon vooruitstrevend zijn op het gebied van milieuvriendelijkheid en werkt belangeloos mee aan deze duurzame oplossing.  De provincie Overijssel heeft bijgedragen aan de kosten van projectvoorbereiding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.