nieuws

"Zaak Corona heeft geen nieuwe financiële gevolgen voor FC Twente"

Jan van Halst
Jan van Halst
De ontwikkelingen rond de zaak van Jesus Corona hebben geen nieuwe financiële consequenties voor FC Twente. Dat stelt commercieel en technisch directeur Jan Van Halst op de site van FC Twente. "Voor de duidelijkheid: de verplichtingen staan opgenomen in de jaarrekening."
Matias Bunge is de zaakwaarnemer van de Mexicaanse speler die in 2015 naar FC Porto vertrok. Bunge heeft FC Twente voor het sporttribunaal CAS in Zwitserland gedaagd. De zaakwaarnemer claimt dat hij nog 6,3 miljoen euro krijgt van FC Twente. 
De club wil dat bedrag niet overmaken omdat FC Twente bang betrokken te raken bij een witwasdeal. Pas als helemaal duidelijk is dat er geen onregelmatigheden zijn rond de deal, wil FC Twente over de brug komen. 

Kritisch kijken naar betalingen

"De ingezette lijn van strakke financiële kaders en gedisciplineerd beleid blijven we onverminderd doortrekken", geeft Van Halst aan op de site van FC Twente.  "Daarbinnen past ook het kritisch kijken naar betalingen en betalingsverplichtingen, en de daartoe geleverde prestaties, met name van in het verleden gemaakte afspraken met derden."
FC Twente is ook verwikkeld in een arbitragezaak met makelaarskantoor Wasserman. De uitspraak hiervan is vorige week uitgesteld en volgt nu uiterlijk volgende week dinsdag. Dat wacht FC Twente af. 
FC Twente verwacht ook een deze dagen duidelijkheid te krijgen over de categorie-indeling. FC Twente moet om haar licentie te behouden, worden teruggeplaatst naar categorie twee.  "Zoals eerder aangegeven geven de cijfers het vertrouwen dat we de stap naar categorie twee gaan zetten", aldus Van Halst.  
"Als dat een feit is, wacht ons de volgende cruciale stap in de gezondmaking. Namelijk: het verkrijgen van de gemeentelijke garantie ter grootte van maximaal 32 miljoen euro, ook absoluut noodzakelijk voor een gezonde toekomst van FC Twente."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.