nieuws

Geschuif met geld leidt tot forse straf voor vastgoedtopman Ger Visser

Als er één datum van cruciaal belang is, in het faillissement van Eurocommerce in Deventer, dan is het 15 november 2011. Die datum speelde ook een belangrijke rol in de uitspraak van de rechter vandaag in de rechtszaak tegen de vastgoedondernemer. Ger Visser hoorde dat hij 3,5 jaar de cel in moet.
"Dat was inderdaad een vitale datum", beaamt persrechter Verhoeven. Die dag was er een bespreking tussen Visser en een paar banken, waarin Visser toegaf dat er handtekeningen onder overeenkomsten waren vervalst.
Volgens Verhoeven lag een faillissement toen in de lijn der verwachting. "Als je daarna gaat schuiven met vermogen, terwijl je weet dat er een faillissement komt, ben je strafrechtelijk fout", legt Verhoeven uit. 
De rechter acht bewezen dat Visser, toen zijn bedrijf op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats heeft overgedaan aan zijn vrouw, zoon en dochter. Van zijn vrouw en dochter konden volgens de rechter niet worden bewezen dat zij op de hoogte waren van het faillissement.
De zoon van Visser onttrok zo'n vijf miljoen euro aan de failliete boede van Eurocommerce. "Daar was iets anders aan de hand", aldus persrechter Verhoeven. "Het ging daar om een BV die terug moest naar de curatoren. Daar zijn schuldeisers benadeeld."
De vrouw en dochter werden vrijgesproken. De zoon kreeg een gevangenisstraf opgelegd van een jaar. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.