FC Twente verliest in blessuretijd van AZ

FC Twente heeft vanavond het laatste duel van 2016 verloren. Lang leek het 1-1 te worden in De Grolsch Veste, maar in blessuretijd werd het 1-2 doordat de bal via Bijen het doel van Twente in ging.
De eerste goede kans kwam na tien minuten op naam van Mühren. Hij schoot echter naast het doel van de thuisploeg. Even later probeerde Weghorst het met een hard schot, maar Marsman bracht redding. Aan de andere kant was Ünal dichtbij. Op een goede voorzet van Klich kopte hij hard binnen, maar Rochet wist de bal over zijn doel te werken. In de slotfase van de eerste helft schoot Tankovic nog over, maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf.
Vanaf de aftrap was het raak voor AZ. Jahanbakhsh vond Weghorst en die schoot door de benen van Marsman de 0-1 binnen. Een paar minuten later dacht Ünal gelijk te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ruim twintig minuten voor het einde scoorde de Turk wel. Op aangeven van invaller Ede maakte hij gelijk. Het was zijn tiende treffer van het seizoen. Aan de andere kant leek Til AZ weer op voorsprong te zetten, maar Marsman hield de bal knap uit zijn doel. Het leek dus bij 1-1 te blijven, maar in blessuretijd werd het toch 1-2. Ouwejan schoot en zag zijn schot via Bijen het doel in gaan: 1-2. Kort daarna was het afgelopen.

FC Twente - AZ 1-2

0-1 Weghorst (46)