'Meer meldingen gedupeerden mogelijke fraude Hengelose zorginstelling'

Er hebben zich meer cliƫnten gemeld die zeggen dat ze de dupe zijn van mogelijke zorgfraude door de Hengelose zorginstelling Stichting Woonbegeleiding Jong Volwassenen. Dat zegt klokkenluidster Kelly Bruintjes uit Hengelo.

Bruintjes trok vier jaar geleden al aan de bel, omdat zij vermoedde dat haar zorgbudget door het zorgkantoor administratief niet of niet goed verantwoord werd. 

De Hengelose deed aangifte bij de politie waarna de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken een diepgaand onderzoek startte. Inspecteurs zijn meerdere keren bij Bruintjes op bezoek geweest en hebben haar papieren doorgespit. 

Meer dan 5 miljoen aan PGB

Uit het jaarverslag van de stichting blijkt dat de zorginstelling de afgelopen twee jaar meer dan 5 miljoen euro aan persoonsgebonden budgetten heeft geïncasseerd. Daarnaast heeft ook de gemeente Almelo twee ton aan subsidie verstrekt.

Financiële problemen ex-cliënt

Vorige week werd duidelijk dat een Enschedese cliënt van de zorginstelling Stichting Woonbegeleiding Jong Volwassenen financieel in de problemen is gekomen door aanmaningen van zorgverzekeraar Menzis.

Ruim twaalfduizend euro aan zorggeld kon de Enschedese niet verantwoorden. Pogingen om inzicht te krijgen bij de zorginstelling strandden voortdurend. 

'Gemeente wist niets van fraudeonderzoek'

De gemeente Hengelo wist aanvankelijk niets van het onderzoek van de inspectie naar dit zorgkantoor, zo stelt Kelly Bruintjes. Wel heeft de gemeente twee andere kleinere zorgbureaus de wacht aangezegd en aangifte gedaan bij de politie van mogelijke frauduleuze handelingen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren