nieuws

Heracles Almelo wint in eigen huis van negen man PEC Zwolle

De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle is een prooi geworden voor de thuisploeg. De Almeloërs wonnen met 3-0 van Zwolle, dat de wedstrijd met negen man eindigde.
In het begin van het duel waren er geen echte kansen voor beide ploegen. Na ruim een kwartier mocht Armenteros aanleggen vanaf de strafschopstip na een overtreding van Schenkeveld op Kuwas. De verdediger kreeg daarbij rood en dus moest PEC al vroeg met tien man verder. Armenteros benutte de strafschop: 1-0. Aan de andere kant kreeg Menig een kans na een fraaie actie, maar hij scoorde niet. Namens Heracles schoot Navratil naast. Kort voor rust waren Armenteros en Kuwas nog dichtbij namens Heracles, maar het bleef bij 1-0.
Heracles ging met een man meer op zoek naar de 2-0, maar vond die ondanks enkele goede kansen niet. Na een uur kreeg Zwolle zelfs een tweede rode kaart. Van Polen moest met twee keer geel vertrekken. Stegeman maakte daar gebruik van door aanvaller Vermeij te brengen voor verdediger Droste. In eerste instantie leverde dat niet direct grote kansen op, maar een klein kwartier voor het einde was het wel raak. Vermeij kopte de 2-0 binnen en twee minuten later was het al 3-0 door een fraaie pegel van Darryl van Mieghem. Daar bleef het bij in Almelo. Heracles eindigt door de zege de eerste seizoenshelft op plek negen. Zwolle is de nummer zestien.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 3-0

1-0 Armenteros (17/strafschop)
2-0 Vermeij (78)
3-0 Van Mieghem (81)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Holla, Brock-Madsen, Van de Pavert
Rood: Schenkeveld (16), Van Polen (61/2x geel)
Heracles Almelo: Castro; Droste (Vermeij/67), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Pelupessy, Kuwas, Bruns; Navratil (Niemeijer/79), Armenteros, Darri (Van Mieghem/26).
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Holla (Verdonk/22), Thomas, Brama; Menig (Sandler/65), Brock-Madsen, Warmerdam (Marinus/46). 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.