nieuws

Hümmels volgt Van Hees op als raadslid in Enschede

Yara Hümmels volgt Van Hees op als raadslid
Yara Hümmels volgt Van Hees op als raadslid
Yara Hümmels volgt Marijke van Hees op als raadslid in Enschede namens de PvdA. De 31-jarige Enschedese is in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij Humanitas Onder Dak Twente.
Hümmels volgt oud-wethouder Van Hees op, die enkele weken geleden is benoemd tot voorzitter van de Raad voor Cultuur, die de regering adviseert op het gebied van cultuur, media en kunst.

“Allereerst wil ik Marijke van Hees ontzettend bedanken voor al haar jaren in de lokale politiek. Het is jammer dat ik niet samen met haar heb kunnen werken, ik ben ervan overtuigd dat ik veel van haar had kunnen leren. Maar, eerlijk is eerlijk, door haar vertrek krijg ik nu de kans om ook mijn steentje bij te dragen om Enschede nog mooier te maken", laat Hümmels weten.

Mensen die het zwaar hebben
"Onder andere door mijn werk voor mensen die dakloos zijn geraakt en mensen die veel pech hebben gekend in hun leven, zie ik dagelijks dat er nog heel veel mensen zijn die het te zwaar hebben. Waarbij elke dag een gevecht is tegen de onzekerheden in hun leven. Maar, ook als campagnecoördinator bij de PvdA in Enschede spreek ik deze mensen, tijdens de vele bezoeken aan verschillende wijken in de stad. Door nu lid te worden van de gemeenteraad voor de PvdA kan ik zelf aan de slag met deze verhalen, omdat politieke keuzes het leven raken van deze mensen.”

Als Hümmels de formele procedure doorloopt, wordt ze begin februari officieel geïnstalleerd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.