nieuws

Jeroen van der Lely tekent nieuw contract bij FC Twente

Jeroen van der Lely
Jeroen van der Lely © Pro Shots
Jeroen van der Lely heeft zijn contract bij FC Twente verlengd. De nieuwe verbintenis met de 20-jarige verdediger loopt tot medio 2020. Van der Lely tekende zijn nieuwe contract in het bijzijn van technisch directeur Jan van Halst en trainer René Hake.
"Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract, beschouw het als een mooie beloning", zegt Van der Lely. "Het is afgelopen jaar allemaal ontzettend snel gegaan en er is een hoop gebeurd bij de club sinds ik vorig seizoen mijn debuut heb gemaakt."

Korte onderbreking

Het nieuwe contract is voor Van der Lely ook de bevestiging dat hij vorig seizoen de juiste keuze heeft gemaakt. De verdediger stopte als betaald voetballer, maar besloot na een korte onderbreking terug te keren bij FC Twente. 
"Ik kan absoluut niet tekenen, maar dit is het mooiste wat ik ooit getekend heb", zegt Van der Lely met een lach.

Dit is wat een club wil

Ook FC Twente is erg blij dat Van der Lely twee jaar langer bij de club blijft.  "Jeroen is vanuit onze eigen Voetbalacademie doorgestroomd naar de eerste selectie", licht Jan van Halst toe. “Dat is natuurlijk wat je wilt als club."
"Vorig seizoen was het voor hem vooral aanklampen in een elftal dat zich in een heel onrustige periode bevond. Sinds het begin van 2016 heeft Jeroen, samen met de andere jonge spelers, steeds meer zijn draai weten te vinden en is hij uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Hopelijk is dit nieuwe contract een verder vervolg van een mooie profcarrière bij FC Twente.”

Op zijn twaalfde naar FC Twente

Jeroen van der Lely begon zijn voetbalcarrière bij De Zweef in Nijverdal en stapte op 12-jarige leeftijd over naar de FC Twente Voetbalacademie. Van der Lely doorliep de gehele jeugdopleiding en maakte in het seizoen 2014/2015 zijn debuut voor Jong FC Twente. In augustus 2015 debuteerde Van der Lely in de hoofdmacht van FC Twente. Hij speelde tot dusver 33 Eredivisiewedstrijden.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.