nieuws

Wouter Dronkers uit Almelo combineert topsport met studie

Hij is nog maar 23 jaar, maar weet al heel goed wat hij wil. Wouter Dronkers gaat na deze zomer studeren aan de Harvard Universiteit in Amerika. De 23-jarige doelman van Vitesse gaat onderzoek doen in een gerenommeerd kinderziekenhuis in Boston en gaat daarnaast ook verschillende geneeskundevakken volgen aan de prestigieuze universiteit.
Dronkers verhuisde op 10-jarige leeftijd van Rotterdam naar Almelo samen met zijn familie. In de zomer van 2014 ging hij van FC Twente naar Vitesse. Aan het eind van dit seizoen loopt het contract bij Vitesse af.

Jongensdroom

Dronkers vertrekt deze zomer naar Amerika om zijn medische droom te verwezenlijken. 'Het is een fantastische kans om mezelf daar te ontwikkelen. Ik kan daar zoveel leren. Het is absoluut een jongensdroom die uitkomt. Misschien raar, maar mijn droom was nooit om profvoetballer te worden. Ik wil me steeds weer ontwikkelen, of dat nu om sport gaat of op sociaal-maatschappelijk vlak. In dat opzicht is die studie aan Harvard mijn grote uitdaging.'

Voetbalcarrière

Ook wil Dronkers zijn voetbalcarrière in Amerika vervolgen. 'Momenteel ben ik in gesprek met een aantal clubs die uitkomen in de Major League Soccer. Ik heb daar goede verwachtingen van en hoop daar te kunnen gaan voetballen.' Dronkers speelt zijn wedstrijden bij Jong Vitesse en traint regelmatig mee met de A-selectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.