nieuws

Deel voormalig ziekenhuis in Enschede omgetoverd tot studentenparadijs

Het voormalig ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede gaat huisvesting bieden aan honderd buitenlandse studenten van hogeschool Saxion.
Volgens Rob Admiraal van Saxion gaat de onderwijsinstelling een deel huren van de projectontwikkelaar, die het heeft gekocht en binnenkort met het gebouw aan de slag gaat. "Onze buitenlandse studenten zitten nu in meerdere gebouwen van ons, verdeeld over de stad. Nu kunnen ze wonen op een mooi centraal punt. Dicht bij de hogeschool, dicht bij het station en dicht bij het centrum."

Laboratoria

Saxion gaat niet alleen woonruimte huren, er komen ook meerdere onderwijsvoorzieningen. "Er komen", legt Admiraal uit, "onder meer ook laboratoria waar studenten allerlei proeven kunnen doen. En we bieden ruimte aan studenten die een eigen onderneminkje willen starten."
Het is de bedoeling dat de eerste studenten in september hun intrek nemen in het voormalige ziekenhuis. Dat kwam eerder dit jaar leeg te staan omdat het ziekenhuis verhuisde naar een compleet nieuw gebouw aan het Koningsplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.