nieuws

Drukke maand voor winkeliers? Ook topdrukte in Lebuïnuskerk in Deventer

Niet alleen bij supermarkten, bakkers en slagers is het druk deze kerstperiode. Ook in de Lebuïnuskerk in Deventer is er tijd te kort. De kerk organiseert deze maand een heleboel evenementen, waaronder de kerstnachtdienst van morgen. Vrijwilligers hielpen mee voorbereidingen te treffen.
Koster Marco Heemskerk heeft die extra handen ook wel nodig. "Het is heel erg druk deze maand. We hebben veel evenementen samen met de opdrachtgevers georganiseerd."

Waarom zoveel evenementen?

Dit jaar worden er nog meer evenementen georganiseerd dan vorig jaar. "Dat is onder andere om geld in het laatje te krijgen. De kerk onderhouden is nou eenmaal duur."
Dit jaar klopte de kerk nog aan bij de gemeente voor het opvullen van het begrotingstekort van tussen de 50.000 en 80.000 euro.

Sjouwen en slepen

Een team van vrijwilligers helpt Heemskerk met de voorbereidingen. Stoelen worden op de juiste plaats gezet en alles wordt afgenomen met een doekje. 
Heemskerk is druk met alles in goede banen leiden. "Er moet veel geregeld worden. Deze maand komt er veel management bij kijken, maar dat is niet erg. Ik vind het leuk."

Hoogtepunt

Ondanks dat Heemskerk nu kerkmanager is in plaats van koster, heeft hij zin in de nachtdienst van morgen. "Dat is wel echt het hoogtepunt. Tweede Kerstdag heb ik rust en beginnen we het volgende jaar weer vol goede moed."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.