nieuws

Terrassen in Hengelo moeten inschikken

Terrassen in Hengelo moeten vanaf 1 januari voldoen aan strengere regels en mogen minder trottoirruimte in gebruik nemen.
De horeca in Hengelo is niet blij met de maatregel. Er is gepleit voor een overgangsperiode en een gefaseerde aanpassing van de regels maar de gemeenteraad heeft dit advies terzijde gelegd 

Wildgroei

De gemeente wil al jaren de wildgroei van terrassen in Hengelo een halt toe roepen en kwam al in 2013 met regels. Kroegbazen en Stichting Centrummanagement Hengelo vroegen destijds ook al om uitstel omdat toen nog niet duidelijk was hoe het centrum zich zou ontwikkelen. Ook had de horeca zo meer tijd om de terrassen aan te passen aan de nieuwe regels. 

Regels

Nu is er geen uitstel meer; de nieuwe regels gaan al over ruim een week in. Luifels moeten minimaal 2,25 meter boven de grond en permanent aan de gevels worden bevestigd, ook moet er in straten met een rijbaan minstens twee meter ruimte vrij zijn voor voetgangers. 

Aantrekkelijke terrassen

Een week geleden riep ProHengelo in een brief de gemeente op om de nieuwe regels nog eens goed tegen het licht te houden. Volgens de oppositiepartij zijn de vele aantrekkelijke terrassen goed voor de stad, zeker met het oog op het teruglopende winkelaanbod.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.