nieuws

Overlast van N35 voor omwonenden voorlopig niet voorbij

Sinds de tunnel in Nijverdal is er meer verkeer op de N35. Vooral in Mariënheem levert dat grote problemen op.
Ook bij Raalte is er steeds meer overlast door sluipverkeer. Ooit moet de hele N35 een vierbaansweg worden maar tot die tijd blijft het behelpen met tijdelijke maatregelen.
Iedereen die geregeld over de N35 tussen Zwolle en Almelo rijdt, weet het: in de ochtend- en avondspits kom je altijd wel ergens in de file. Met de komst van de tunnel in Nijverdal is er één knelpunt opgelost, maar daardoor ontstaan op andere plekken juist meer files.

Sluipverkeer weren

Het loopt in de spits vaak vast bij kruispunt Bos in Raalte. Steeds meer automobilisten kiezen daarom een sluiproute: ze duiken de parallelweg van de N35 op en omzeilen dan de file via de Pruimersallee en de Hondemotsweg. Op die wegen ontstaan daardoor gevaarlijke situaties voor fietsers en omwonenden.
Verkeerswethouder Wout Wagenmans van Raalte wil voor de veiligheid van fietsers zo snel mogelijk dit sluipverkeer weg hebben. Daarom komt er een landbouwsluis op de Pruimersallee. Ook wordt het aantal oversteekplekken drastisch teruggebracht. Begin 2017 moet het werk beginnen.

Mariënheem blijft knelpunt

De N35 loopt dwars door de dorpskern van Mariënheem en veroorzaakt steeds meer overlast. De weg oversteken is levensgevaarlijk, maar voor sommige bewoners is het de enige manier om ergens te komen. In het dorp is wel een voetgangerstunneltje maar dat is niet vanuit alle richtingen bereikbaar.
De beste oplossing voor dit probleem is een rondweg bij Mariënheem, maar dat kan nog jaren duren. De gemeente onderzoekt nu met Rijkswaterstaat of er aan beide zijden van de N35 een parallelweg kan komen, zodat iedereen in elk geval veilig van en naar huis kan. Die zou er in 2018 moeten zijn.

Vierbaansweg

Uiteindelijk moet de N35 tussen Zwolle en Almelo volledig een vierbaansweg worden, die buiten de dorpskernen loopt. Het verkeer stroomt dan goed door en er is geen overlast voor fietsers meer. Wagenmans verwacht dit op zijn vroegst over 15 jaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.