nieuws

Van de stad naar het platteland: "Een droom die uitkomt"

"Mensen verhuizen vaak van het platteland naar de stad, maar waarom niet andersom?", vraagt Yvo Kouwenhoven zich af.
Zonder enige ervaring of opleiding gaat Yvo Kouwenhoven vijf jaar geleden geleden aan de slag bij een biologisch-tuinbouw bedrijf. Dat bevalt hem zo goed dat hij steeds vaker droomt van een eigen biologische tuinderij. "Altijd buiten, altijd groen om mij heen", dat lijkt hem wel wat.
Samen met zijn vriendin Suzette ontdekt hij dat de eigenaren van boerderij 'Het Groene Spoor' in Rossum op zoek zijn naar opvolgers. Gewapend met een worteltaart gaan ze bij het stel in Rossum op de koffie.

Tuinderij Bietenrood
Na lang nadenken hakt het stel begin 2016 de knoop door. Ze verhuizen van Arnhem naar het Twentse platteland en gaan wonen en werken op de boerderij onder de naam 'Tuinderij Bietenrood'. Ze maken werk van hun droom, maar dat brengt ook grote veranderingen met zich mee. Ruimte en natuur, in plaats van de drukte in de stad.
In de boerderijwinkel en via groentepakketten wordt de verse groente uit de kassen verkocht. Suzette houdt ook actief een blog bij, met recepten die gemaakt kunnen worden met de biologische groenten. Op de zaterdagmarkt van Enschede is het stel ook wekelijks vertegenwoordigd met een kraam. 
Bekijk het hele verhaal over Tuinderij Bietenrood in de video hiernaast! Meer Mooi Overijssel vind je op ons videoplatform.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.