nieuws

Noodlijdende IJsbaan Twente krijgt financiële injectie van Enschede

IJsbaan Twente in Enschede komt geld tekort
IJsbaan Twente in Enschede komt geld tekort
De IJsbaan Twente krijgt eenmalig een extra 100.000 euro van de gemeente Enschede om een deel van het financiële tekort te dichten.
De ijsbaan bestaat sinds 2008 en het kost ieder jaar moeite om het tekort te dichten. In een brief aan de gemeenteraad laten burgemeester en wethouders weten nogmaals steun te geven, maar dat er twijfels zijn over de toekomst van de ijsbaan.

Bezoekersaantallen
Daarom moet onderzocht worden of de maatschappelijke meerwaarde nog wel opweegt tegen de kosten, vindt wethouder Jurgen van Houdt. Er zijn wel degelijk vorderingen gemaakt, maar de tegenvallende bezoekersaantallen blijven drukken op de begroting.
De injectie van een ton bestaat voor de helft uit een huurkorting en voor de helft uit een bijdrage voor het schoolschaatsen. Hiermee moet de ijsbaan het nog in ieder geval een jaar kunnen uitzingen. 

Lange termijn

Uit het onderzoek moet blijken of de ijsbaan de financiële injecties nog wel waard is, welke risico's er ontstaan als die ophoudt te bestaan en wat eventuele andere invullingen kunnen zijn van de locatie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.