Winkels in Hengelo hebben het moeilijk

In tegenstelling tot de grote steden, gaat het slecht met de winkels in Hengelo. Dat is te zien aan de huurprijzen: die dalen.

Dat zegt René Vierkant van Syntrus Achmea, vermogensbeheerder en grootste winkelverhuurder van Nederland. Hij noemt Hengelo als voorbeeld van steden waar klappen zijn gevallen.

"Die stad heeft de slag met Enschede verloren, omdat het niet is gelukt het winkelhart aantrekkelijk te maken. Er zijn daar heel veel winkels, maar het is niet bijzonder genoeg om een dagje uit te gaan."


Nieuw evenwicht

Waar in de grote steden de huurprijzen juist gelijk zijn gebleven of gestegen, zijn ze in Hengelo verlaagd. En dat is een slecht teken, zegt Vierkant.

Na een moeilijk jaar, met onder andere het verdwijnen van 63 locaties van V&D vanwege het faillissement, moeten steden op zoek naar een nieuw evenwicht. 


Nieuwe bestemming

"Dat krijg je niet door overal maar winkels bij te bouwen, want eigenlijk zijn er al veel te veel. Het kan helpen om panden een andere bestemming te geven. En soms is het nodig om, zoals wij dat noemen, winkels uit de markt te nemen. Je geeft ze dan een andere bestemming: woning of kantoor."

Meer over dit onderwerp:
Hengelo winkels Overijsselkiest
Deel dit artikel:

Reageren