nieuws

Vier jongens uit Hasselt op water en brood voor KiKa

Geïnspireerd door de Glazen Huis-actie van NPO 3FM wilden Floris, Tije, Sam en Werner uit Hasselt ook een steentje bijdragen voor een goed doel. Ze besloten zichzelf 24 uur op te sluiten op een zolder en zichzelf live uit te zenden op YouTube.
Om te overleven namen de jongens alleen water en brood mee de zolder op. Oké, en ham. Want anders zijn de broodjes wel heel droog.
"Het gaat goed", roepen de vier jongens in koor. Moeilijkste momentje: "Dat er allemaal mensen boven kwamen met de mededeling dat ze patat hadden gegeten. Toen waren we wel een beetje jaloers."

Hoe hebben jullie het doel gekozen?

Op weg naar school werd het idee geboren. Omdat er veel geld opgehaald wordt voor kinderen in ontwikkelingslanden wilden de jongens een doel steunen die ook kinderen in eigen land helpt. Daarom kwamen de jongens snel op KiKa.

Live uitzenden

De jongens hebben de volle 24 uur zichzelf live op internet laten zien. Via een stream kon iedereen meekijken. En ook nog steeds kijken, want de beelden blijven online staan.
"We hebben een eigen YouTube-account, daar plaatsen we wel meer filmpjes op."

Hoe veel hebben jullie opgehaald?

"We hebben ongeveer 219,30 euro opgehaald. Veel mensen steunen ons door per uur te sponsoren. Het loopt dus nog een klein beetje op." De jongens hebben ook geld op gehaald door flessen weg te brengen en het statiegeld in de pot te doen.
Maar is dat niet gek? Jezelf opsluiten en dan wel naar de winkel gaan? "Omdat we er geld mee ophalen hebben we afgesproken dat het mocht. En we mochten van de zolder af om water te halen en naar de wc te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.