nieuws

Whatsappende buren helpen politie bij oprollen Twentse dievenbende

Drie Hengeloërs zijn opgepakt voor een reeks diefstallen van auto's en gereedschap, mede dankzij een Whatsapp-groep van bewoners. De politie denkt daarmee vele tientallen diefstallen opgelost te hebben.
Volgens de politie leverden de omwonenden waardevolle informatie doordat ze in de Whatsapp-groep van hun buurt verdachte situaties bijhielden. Zo meldden ze daar kentekens van verdachte auto's en maakten ze ook foto's. 
De politie wil de omwonenden persoonlijk bedanken voor hun hulp. Ze worden uitgenodigd om na de rechtszaak tegen de verdachten uitleg te krijgen over wat er met hun informatie is gebeurd en hoe zo'n politieonderzoek in z'n werk gaat.

Garagebox in Glanerbrug

Het onderzoek van de politie begon met in april de diefstal van twee Audi's in Duiven. Het spoor leidde naar een garagebox aan de Bentstraat in Glanerbrug. In die garage vond de politie naast de Audi's, ook onderdelen van gestripte auto's. 
Forensische rechercheurs kamden de garagebox uit en kwamen tot de ontdekking dat de onderdelen van minimaal 26 gestolen auto's kwamen. Daarnaast lagen er in de garage gereedschappen die gestolen bleken te zijn van zzp-ers uit Twente. 

Vuurwapen

Het onderzoek in Glanerbrug werd aangevuld met de details uit de buurtwhatsapp en leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de drie mannen. Het gaat om Hengeloërs van 23, 29 en 38 jaar oud. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.
Tijdens de doorzoeking van het huis van één van deze verdachten, vond de politie een vuurwapen met munitie, een taser en gereedschap waarmee de beveiliging en vergrendeling van auto's uitgeschakeld kan worden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.