nieuws
Eten als een koning door het boek 'Vorstelyk Tafelen, Een Culinaire Wereldreis'
Karin Vaneker over haar boek Vorstelijk Koken
Gerechten bereiden die de koninklijken vroeger ook aten? Dankzij het boek 'Vorstelyk Tafelen, Een Culinaire Wereldreis' van Karin Vaneker kan dat.
Het boek is een globaal overzicht van de wereldwijde keukengeschiedenis. Het is dus meer dan alleen lekkere gerechten delen. "Het is een ander geluid dat ik laat horen. Tegenwoordig moeten alle kookboeken maar 'hiep, hiep, hoera' zijn, maar ik vertel het verhaal rondom de gerechten", legt schrijfster Karin Vaneker uit in Overijssel Vandaag.
Uiterlijk vertoon
Ook vroeger at men niet alleen om zich te voeden, er zat nog een gedachte achter. "De eerste restaurants ontstonden in 1900 en waren puur uiterlijk vertoon. Het was enkel zien en gezien worden", aldus Vaneker. De schrijfster stelt dat het nog steeds zo is. "Er zijn sterrenrestaurants waar mensen drie doperwtjes op hun bord krijgen, maar dat deert de gasten niet. Ze kunnen zeggen dat zij er hebben gegeten."