nieuws

Speelgoedgroothandel Gebr. Simon viert 150-jarig bestaan met expositie

Een 150-jarig bestaan kun je niet zomaar voorbij laten gaan. Dat vinden ze ook bij de Gebroeders Simon in Zwolle. Daarom heeft de speelgoedgroothandel samen met het Historisch Centrum Overijssel een expositie opgezet.
Tijdens het samenstellen van de expositie had Karin van Dam-Simon geen enkel idee of het zou slagen. "Ik had geen enkele verwachting, de insteek was om ons jubileum te vieren."

Expositie verlengd

In eerste instantie was de tentoonstelling van 6 september tot 9 december, maar deze is verlengd tot 17 februari. "Het spreekt mensen erg aan. Ik denk dat mensen hun kindertijd herbeleven door het zien van het oude speelgoed", vertelt Van Dam-Simon.

Marskramer

De expositie neemt de bezoekers aan de hand door de 150-jarige geschiedenis van de Gebroeders Simon. Zoals de komst naar Nederland. "In 1842 kwam onze familie met de handel op de rug gebonden al wandelend uit Duitsland naar Nederland. Als een echte marskramer", vertelt Van Dam-Simon. 

Speelgoed

Gebr. Simon handelde eerst in houten gebruiksvoorwerpen, later richtte het bedrijf zich op speelgoed. Het succes van het bedrijf en de groei is te zien op de expositie. "Het geheim van ons bedrijf is denk ik vooral hard werken en goede relaties onderhouden tussen klanten en leveranciers en wij staan voor betrouwbaarheid. Dat zet ik graag door."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.