nieuws

Zowel Ger Visser als OM in beroep in zaak Eurocommerce

Visser werd door de rechtbank veroordeeld tot 3,5 jaar cel
Visser werd door de rechtbank veroordeeld tot 3,5 jaar cel
Zowel het Openbaar Ministerie als hoofdverdachte Ger Visser gaat in hoger beroep in de zaak rondom het faillissement van Eurocommerce uit Deventer. Dat meldt de Stentor.
In die zaak werd vastgoedmagnaat Visser veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf voor faillissementsfraude en oplichting. Zijn zoon kreeg een celstraf van een jaar opgelegd. 

Hoger beroep

Advocaat Frans Sijbers zegt tegen de Stentor de straffen aan te zullen vechten. "We zijn het niet eens met de veroordeling en met de strafmaat", aldus Sijbers tegen de krant. 
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep omdat het OM het niet eens is met de vrijspraak van de echtgenote en dochter van Visser. 

Habbekrats

Het faillissement van Eurocommerce in 2012 was een van de grootste in de Nederlandse vastgoedwereld. Het bedrijf had ten tijde van het faillissement bij negen banken en de gemeente Almere voor 695 euro aan hypotheken uitstaan ter financiering van bijna 60 kantoorpanden.
De rechters oordeelden tijdens de zitting twee weken geleden dat bewezen is dat Visser, toen zijn bedrijf op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats aan zijn vrouw, zoon en dochter heeft overgedaan om ze aan de failliete boedel te onttrekken.
De zoon had daar bij samengespannen, oordeelden de rechters. De vrouw en dochter werden vrijgesproken omdat zij volgens de rechters niet goed op de hoogte waren van wat er speelde. Ze zouden niet geweten hebben dat Eurocommerce een faillissement boven het hoofd hing. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.