nieuws

Ruim 30 vuurwerkslachtoffers in Overijssel door met name oog- en handletsel

In Overijssel zijn in totaal ruim 30 personen gewond geraakt door het afsteken van vuurwerk, met name aan ogen en handen. Daarnaast liep een tiental feestgangers een alcoholvergiftiging op.
In Twente liepen 21 personen vuurwerkletsel op. Het MST in Enschede noteerde in totaal acht slachtoffers, van wie twee personen ernstige verwondingen opliepen aan een hand en een oog.
Almeloër met ernstig oogletsel
In de ZGT-locaties in Hengelo en Almelo meldden zich 13 vuurwerkslachtoffers. Eén Almeloër liep dusdanig ernstig oogletsel op dat hij is doorgestuurd naar het ziekenhuis in Groningen. 
In Salland en West-Overijssel waren er 12 vuurwerkslachtoffers. Het Deventer ziekenhuis behandelde 4 slachtoffers van wie drie oogletsel opliepen en één persoon gewond raakte aan z'n hand.

Isala: 9 personen met alcoholvergiftiging

Bij de Isala-klinieken in Zwolle kwamen 8 vuurwerkslachtoffers binnen met letsel aan de ogen, het gezicht of handen. Bij de spoedpolikliniek kwamen nog eens 18 mensen binnen die teveel alcohol hadden gedronken, negen van hen liepen zelfs een vergiftiging op. 

Eerste baby in Zwols ziekenhuis

De eerste baby van dit jaar werd vanmorgen vroeg om 01.47 geboren in het Isala ziekenhuis in Zwolle. De poli's hadden het 's ochtends vooral druk met botbreuken door de ijzel, waardoor de nodige mensen onderuit gingen op straat. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.