nieuws

CDA-kandidaat Hilde Palland uit Kampen heeft ontbijtje voor collega politici

"Wij zijn er klaar voor." Met die boodschap gaat kandidaat Tweede Kamerlid Hilde Palland uit Kampen vanmorgen op stap om een ontbijtje aan te bieden aan Overijsselse kandidaten van andere politieke partijen.
"Het is een ludieke actie", zegt Palland. "Wij willen als CDA het jaar fris beginnen." Een belangrijk jaar, want op 15 maart zijn er Kamerverkiezingen. 

Voorkeursstemmen

Hilde Palland wil zich voor die verkiezingen in de kijker spelen. De fractievoorzitter van het lokale CDA in Kampen staat op de landelijke lijst op plek 21. Niet direct een verkiesbare plek, maar met voorkeursstemmen kunnen kandidaten ook de Kamer halen. Een goed voorbeeld daarvan is Pieter Omtzigt uit Enschede. Hij stond vier jaar geleden op plek 39, maar haalde met voorkeursstemmen toch de Tweede Kamer. 
Palland wil met de actie ook mensen oproepen te stemmen op mensen uit hun eigen regio. "Het is van belang dat er mensen in de Tweede Kamer zitten die weten dat er ook voorbij Amersfoort geld wordt verdiend. Wij roepen ook andere regionale kandidaten op om samen de belangen van Overijssel te vertegenwoordigen in Den Haag."
Om zeven uur vanmorgen belt ze eerst aan bij Frank Futselaar uit Zwolle, de nummer elf van de kandidatenlijst van de SP. Futselaar weet van niets. "Ik hoop dat hij thuis is", zegt Palland. Dat blijkt niet het geval.
Daarna gaat ze nog op bezoek bij Gerdien Rots uit Zwolle, de nummer twaalf op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Die doet wel open en kan het gebaar van Palland wel waarderen. Rots onderschrijft het belang van Overijsselse politici om straks gezamenlijk op te trekken in de Tweede Kamer om als regio een vuist te kunnen maken tegen de Randstad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.