nieuws

Ruim veertig mensen waren te gast in het eerste jaar van het hospice in Zwolle

De emotioneel zware laatste fase van het leven toch in huiselijke sferen doorbrengen, daar staat Hospice Zwolle voor. Het huis bestaat een jaar en voorzitter Aukje van Kalsbeek is erg tevreden.
Ruim honderd vrijwilligers zorgen er samen voor dat mensen hun laatste levensfase goed doorkomen. Erg veel vrijwilligers, zoveel had Van Kalsbeek niet verwacht. "Bij de eerste vrijwilligersbijeenkomst wist ik niet wat ik zag. Zo ontzettend veel vrijwilligers die zich voor allerhande klusjes inzetten."
De vrijwilligers worden opgeleid en krijgt begeleiding voor hij of zij in het Hospice aan het werk gaat. "Zo weet je voor jezelf of het werk bij je past en ook of het tussen de gasten en de vrijwilligers klikt."

Tijd voor elkaar

Families worden dankzij Hospice Zwolle ontlast. Van Kalsbeek: "Familieleden hoeven niet meer de zorg op zich te nemen, of allerlei dingen te regelen. Ze kunnen weer aandacht hebben voor iemand die ze op korte termijn voor altijd moeten missen."

Meer dan veertig

De instelling is voor mensen met een doktersverklaring dat ze binnen korte tijd komen te overlijden. "In het eerste jaar hebben ruim veertig mensen gebruik gemaakt van ons hospice. Je weet nooit precies hoe lang iemand er is. Sommigen zijn er enkele dagen, anderen enkele maanden", vertelt Van Kalsbeek in Overijssel Vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.