nieuws

Ambulancebroeder uit Zwolle blij verrast door reacties publiek

Hij constateerde net als iedereen dat er in de oudejaarsnacht weer geweld is gebruikt tegen hulpverleners. Maar zelf stuitte hij in Zwolle op louter positieve reacties. Ambulancebroeder Rudolf Tolsma vindt dat dit ook gezegd moet worden.
Tolsma werd wakker na zijn nachtdienst, zag de berichten in de media en meldde op Twitter dat hij en zijn collega's tijdens alle achttien nachtelijke ritjes alleen maar positieve reacties kregen. 
En dat is opvallend omdat elders uit het land meldingen kwamen van agressie. "Je weet dat de maatschappij verruwt, dit komt vaker voor en je gaat daardoor met een zekere reserve de nachtdienst in. Maar ik en mijn collega's stuitten in Zwolle en omgeving overal op respect. Er werd juist waardering voor ons werk uitgesproken." 
Ook elders in Overijssel waren geen incidenten. Tolsma heeft geen verklaring voor het verschil met de problemen in andere delen van Nederland. "Ik kan het niet goed verklaren. Het is in een stad als Amsterdam natuurlijk veel drukker, met veel incidenten en er wordt meer onder spanning gewerkt. En misschien maakt de toon wel de muziek." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.