nieuws

Duursma (CDA), Brand (VVD) en Steggink (ABD) in nieuw college Dinkelland

Het nieuwe college van Dinkelland wordt gevormd door een burgemeester en drie wethouders. De drie wethouders zijn Ilse Duursma (CDA), Benno Brand (VVD) en Alfons Steggink (Algemeen Belang Dinkelland).
Omdat de huidige raadsperiode al flink gevorderd is, hebben de coalitiepartijen gekozen voor een in omvang beperkter college dan voorheen. Voor de bestuurscrisis telde het college vier wethouders. De nieuwe coalitie kan rekenen op een meerderheid (+1 zetel) in de gemeenteraad.
Het is al lange tijd onrustig op politiek vlak in Dinkelland. De politieke verhoudingen in de gemeente raakten zwaar verstoord door het noodgedwongen vertrek van CDA-wethouder Kleissen en wethouder Zwiep van Lokaal Dinkelland.

Bakker tijdelijk alleen verder

Nadat de twee overgebleven wethouders Steggink en Stokkelaar uit hun partij stapten, en wethouder Stokkelaar vervolgens de eer aan zichzelf hield, moest interim-burgemeester Bakker volgens de regels alleen verder in het college.
Omdat op dit moment nog steeds de burgemeester in de plaats van het college treedt, vindt de coalitie het belangrijk om zo spoedig mogelijk weer een volwaardig college te hebben. Daarom is er op 10 januari een extra raadsvergadering, waarin formaliteiten kunnen worden afgerond om het nieuwe college zijn werk te kunnen laten doen.

'Er moet meer gebeuren'

"Wij realiseren ons dat Dinkelland zich bevindt in een bijzondere politiek-bestuurlijke situatie. De vorming van een nieuw college is weliswaar een noodzakelijke voorwaarde om te komen tot stabiliteit, maar daarnaast zal er meer moeten gebeuren", aldus Benno Brand.
"Dit vraagt van alle betrokkenen een forse inzet. Voor zover het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werken aan verdere politiek-bestuurlijke stabiliteit in Dinkelland."

'Goed gevoel'

CDA-fractievoorzitter Jos Jogems heeft er vertrouwen in dat Dinkelland tot de volgende verkiezingen niet meer bestuurlijk rollebollend over straat rolt. "Ik heb er een goed gevoel over. De mensen die nu het college vormen hoeven geen rekeningen met elkaar te vereffenen, al sluimert het natuurlijk nog wel in de gemeenteraad. Het wordt wat ons betreft geen moeizame samenwerking de komende achttien maanden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.