nieuws

Burgemeester Oldenzaal over 2016 met Sanne Wevers en bezoek koningspaar: Geluk in 'n Tuk

Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal
Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal © ANP / Vincent Jannink
"Geluk is vaak dicht in de buurt", oftewel "Geluk in 'n tuk." Met die woorden blikte burgemeester Schouten van Oldenzaal vanavond terug op 2016 in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij doelde op de Olympische prestaties van Sanne Wevers en de daarop volgende huldiging en het bezoek van het koningspaar aan Oldenzaal.
Burgemeester Schouten keek verder tevreden om naar de vrijwilligers die een 'helpende hand uitstaken' naar vluchtelingen met een verblijfstatus en projecten die in de stad zijn gerealiseerd om onder meer de binnenstad te verbeteren.
Het was in de nieuwjaarsrede van Schouten niet alleen over de schouder terugblikken op 2016, maar ook vooruit kijken naar 2017.

Oproep alert te zijn op verdachte situaties

De burgemeester deed een oproep om ook in regio en in Oldenzaal alert te zijn op verdachte situaties: "2016 was een jaar dat overschaduwd werd door geweld en terreuraanslagen in de hele wereld en het nieuwe jaar is daarmee alweer begonnen, in Istanbul."
Schouten wil dat Oldenzalers niet alleen bij verdachte situaties de politie bellen, maar ook acties die de integriteit van de samenleving ondermijnen melden. In andere bewoordingen deed zijn collega Hofland van de gemeente Rijssen-Holten ook zo'n oproep.

'De taal van de onderbuik'

Volgens Schouten moeten er in Oldenzaal ruimte blijven voor een 'ouderwets' gesprek waarbij je elkaar in de ogen kijkt. Dat helpt volgens hem vaak beter om elkaar te begrijpen en om de mens te zien achter de mening. Hij waarschuwt voor de het roepen en soms schelden op sociale media.
Schouten vindt het verontrustend dat in toenemende mate de taal van de onderbuik wordt gesproken op Social Media. Het is volgens hem een taal die geen tegenspraak duldt "en dat is precies waar de democratie ophoudt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.