Burgemeester van Hoogeveen pleit voor snelweg tussen Drenthe en Twente

Burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen pleit voor een nieuwe, rechtstreekse snelweg tussen Drenthe en Twente. De opmerkelijke uitspraak deed Loohuis -voormalig burgemeester van Haaksbergen- in zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens de burgemeester heeft vooral Zuid Drenthe, zoals Emmen, Coevorden en Hoogeveen, veel relaties met de Universiteit Twente. "Economisch gezien gaat daar veel verkeer heen en weer", vertelt Loohuis. "Mijn voorspelling is dat dit de komende 10 tot 15 jaar alleen maar gaat groeien. Wat echter ontbreekt is een goede snelwegverbinding." 

N48 en N36 moet snelweg worden

Loohuis wil in gesprek met de provincies en de regio's om een goede verbinding tussen Drenthe en Twente voor elkaar te krijgen. Zelf denkt hij aan het opwaarderen van de N48 en de N36 tot autosnelwegen. 

"We zitten hier in de vijfde industriële regio van Nederland met veel hoogwaardige maakindustrie. De werkgelegenheid gaat hier de komende jaren alleen maar toenemen."

Over 15 jaar? 

Of de snelweg er ooit gaat komen? "Als je reëel bent moet je denken aan een horizon van tien tot vijftien jaar", zegt Loohuis. "Dan hebben we het al snel gedaan. Maar als het eerder kan... graag." 

Meer over dit onderwerp:
Snelweg Twente Hoogeveen Karel Loohuis Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren