nieuws

Özcan Akyol krijgt Deventer Promotieprijs 2017 voor 'opmerkelijk en eigenzinnig ambassadeurschap'

Özcan Akyol heeft vanmiddag de Deventer Promotieprijs 2017 gekregen. Akyol krijgt de waardering voor zijn opmerkelijke en eigenzinnige ambassadeurschap van Deventer.
De prijs, een zilveren object gemaakt door MinkKoot Edelsmeden uit Deventer, werd tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt door wethouder Hartogh Heys.
"Özcan Akyol is in zijn werk als schrijver, columnist en opiniemaker een ambassadeur voor Deventer bij uitstek. Hij is op eigenzinnige wijze trots op Deventer en draagt dit uit in tal van media." 

Deventer trots

"Özcan Akyol draagt door zijn werk bovendien positief bij aan het culturele profiel van Deventer. Hij draagt op meer dan substantiële en actuele wijze bij aan de promotie van Deventer. Deventer is trots op haar Deventenaar Özcan Akyol’.
Akyol heeft twee romans geschreven, 'Eus' en 'Turis', dat vorig jaar werd uitgebracht. Hij heeft een wekelijkse column in de Stentor en zit regelmatig als gast bij het programma De Wereld Draait Door aan tafel. Vorig jaar kreeg Akyol al de Cultuurprijs Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.