nieuws

Elvis Manu in Deventer: "Je weet dat je bij Go Ahead elke week aan de bak kan"

Go Ahead Eagles verraste op de laatste dag van 2016 met het aantrekken van Elvis Manu. De aanvaller wordt de tweede seizoenshelft gehuurd van Brighton & Hove Albion.
Zijn komst was voor veel mensen in de omgeving van Deventer onverwacht, maar hij is zelf erg blij met de kans: "Ik denk dat als je me twee jaar geleden had gevraagd of ik nu bij Go Ahead zou spelen, dat ik ook nee zou zeggen, maar in het voetbal kan het snel gaan. Ik ben anderhalf jaar in Engeland geweest en daar ben ik heel weinig aan spelen toegekomen. Ik wil gewoon speelminuten weer maken en Go Ahead bood mij daar de mogelijkheid toe. Ik ben gewoon blij dat ik weer kan voetballen en dat dat nu bij Go Ahead is, dat is zo maar ik ben er gewoon blij mee en we zullen het zien."

"Aan de bak"

Hij maakte inmiddels zijn eerste minuten op het trainingsveld en heeft een goede eerste indruk gekregen: "Ik denk een goede groep. De trainingen zijn gewoon goed en scherp dus in dat opzicht is het gewoon goed. Je speelt natuurlijk in de Eredivisie dus je weet dat je als Go Ahead zijnde elke week aan de bak kan. We hebben nu nog anderhalve week om ernaartoe te werken, dus dat zullen we ook zeker doen."

"Doelpunten en assists"

Hij weet wat er van hem verwacht wordt: "Ik hoop doelpunten en assists. Dat is natuurlijk waarvoor ik gehaald ben. Ik ben een aanvaller en ik denk dat er wel verwacht wordt dat ik een paar goals en assists verzorg. Daar ga ik keihard m'n best voor doen, daar zullen we met z'n allen keihard voor werken." In de audio het hele interview met Manu.

De Koning

Trainer Hans de Koning is blij met de komst van Manu: "Het is een jongen met veel power. Hij heeft ook z'n sporen wel verdiend. Op een hoog niveau gespeeld in Engeland. Ik denk dat het een versterking is voor onze ploeg. Hij kan aardig een goal maken, dat hebben we ook wel gezien dus ik ben er wel blij mee."
De Koning geeft daarnaast aan dat Go Ahead nog bezig is met een middenvelder. Over testspeler Willie Overtoom moet aan het einde van de week worden besloten of hij mee gaat naar Turkije. Het is nog niet zeker of hij speler van Go Ahead gaat worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.