nieuws

Programma: Er wordt weer gevoetbald, ook volleybal en waterpolo beginnen

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost/Harm Dijkman
Vrijdag begint de tweede seizoenshelft in de Eredivisie met het duel tussen Go Ahead Eagles en AZ. Ook de andere sporten komen weer op gang na de winterstop. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wedstrijden.

Betaald voetbal

Behalve de Eredivisie gaat ook de 2e divisie weer van start. HHC opent de tweede seizoenshelft met een thuisduel tegen middenmoter Spakenburg. Jong FC Twente speelt pas op maandag. Dan is Jong Vitesse in Hengelo de tegenstander.

Amateurvoetbal

Ook in de hogere klassen van het amateurvoetbal gaan de spelers het veld weer op. In de zaterdaghoofdklasse B gaat Staphorst op bezoek bij Urk, ontvangt SC Genemuiden koploper ACV en speelt Excelsior'31 bij SDV Barneveld. Op zondag speelt Quick'20 in de 3e divisie thuis tegen concurrent Dongen en gaat HSC'21 op bezoek bij JVC Cuijk. In de hoofdklasse A moet hekkensluiter Dieze West op bezoek bij koploper ADO'20.

Handbal

Voor de handbalsters van Dalfsen staat de tweede Overijsselse derby op rij in de Eredivisie op het programma. De ploeg gaat zondag op bezoek bij Borhave in Borne. Afgelopen weekend speelde de ploeg al thuis tegen Kwiek.
Daarnaast staat de derde ronde van de beker op het programma. Daarin drie Overijsselse clubs. In de volgende ronde voegen Dalfsen en Kwiek zich ook bij de overgebleven ploegen.

Volleybal

Voor de volleyballers begint komend weekend ook de tweede seizoenshelft. VC Zwolle moet het bij de heren opnemen tegen Dynamo, de nummer twee in de stand. Bij de dames speelt Set-Up'65 thuis tegen Sliedrecht Sport, gaat Eurosped op bezoek bij VC Sneek en ontvangt Regio Zwolle Volleybal koploper Sliedrecht Sport.
In de beker staat er nog een kwartfinale op het programma. Eurosped en Set-Up'65 nemen het morgen tegen elkaar op.

Waterpolo

Tot slot waterpolo. Ook daar zit de winterstop erop. De heren van Het Ravijn gaan zaterdag in de Eredivisie op bezoek bij BZC Brandenburg. Dezelfde avond spelen de dames van de club uit Nijverdal tegen De Zaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.