nieuws

Man die bloedspoor achterliet in trein, later aangehouden voor bedreiging

Problemen met bloedende treinreiziger op Hanzelijn
Problemen met bloedende treinreiziger op Hanzelijn © Flickr Creative Commons / peters452002
De man die gisteren in de trein van Zwolle naar Kampen voor veel ophef zorgde door een spoor van bloed in een coupé achter te laten, blijkt later op de dag door de politie te zijn aangehouden in Almere. Op station Oostvaarders bedreigde hij in de trein een Engelse vrouw met een steekwapen.
De politie kreeg aan het begin van de middag melding van een bedreiging in de trein die stil stond op station Oostvaarders. NS-personeel had de verdachte van de bedreiging al staande gehouden, waarna de politie hem overnam.

Vrouw schrikt van steekwapen

Het bleek dat de man, een 53-jarige Fries uit Minnertsga, even daarvoor in de trein een 24-jarige Engelse vrouw uit het niets had bedreigd met een steekwapen. Zij stond in de trein te wachten voor het toilet toen de man in haar buurt kwam staan en een steekwapen liet zien. Met haar vriend is ze naar een andere coupé gevlucht.

Na verbinden wond is treinreiziger weer ingestapt

De trein stopte bij Almere Oostvaarders, waar NS-personeel de politie inschakelde. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek het om dezelfde persoon te gaan die eerder op de dag al op station Kampen-Zuid door de politie uit de trein was gehaald, omdat hij hevig bloedde. Het vele bloedverlies leidde in de coupé tot overlast voor andere reizigers. De man werd verbonden om het bloeden verder tegen te gaan. Hij is daarna de trein weer ingestapt om verder te reizen richting Lelystad en Almere.   
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.